Välkommen till Unsquare, Vincent!

Vi är väldigt glada att få välkomna Vincent till vårt Unsquare-team! Vincent har en juristexamen från Paris och har jobbat både som advokat och som bolagsjurist, bland annat på det multinationella modebolaget Yves Saint Laurent. Vi satte oss ner för en pratstund med Vincent och förutom att vi fick veta mer om hans karriär så fick veta mer om hans bakgrund som tredje generationens vinmakare, hans kommande marathon-år och om hans nya uppdrag hos vår kund Pagero.

Vill du också lära känna Vincent närmre så läs intervjun!

Hur har dina första intryck varit och hur känns det att vara en del av UNSQUARE?

- Mitt första intryck av UNSQUARE är väldigt positivt! Jag har redan fått träffa flera av er och är väldigt taggad och glad att få vara en del av Unsquare’s team och community! Jag hoppas kunna lära mig mycket och samtidigt få dela med mig av mina kunskaper. Det känns väldigt spännande och motiverande. Jag ser väldigt mycket fram emot att lära känna alla bättre!

 Vad ska du göra hos oss?

- Jag kommer att arbeta som juristkonsult och har precis påbörjat ett spännande konsultuppdrag som interim bolagsjurist hos företaget Pagero.

 Var det något speciellt som lockade med rollen som konsult?

- Att jobba som konsult innebär många gånger flexibilitet och möjlighet till att växa och möta många människor. Möjligheten att testa på att jobba med flera projekt och företag och lära känna flera organisationer är också något som lockar mig.

 Nu vet vi lite om vad du ska göra nu, men vad har du haft för dig tidigare i din karriär?

- Jag har jobbat i olika företag tidigare, allt från start ups till stora internationella företag så som Yves Saint Laurent. Jag har tidigare jobbat både i Paris och Stockholm och som juridisk rådgivare, bolagsjurist och även som advokat. Detta gör att jag trivs och är van i internationella miljöer.

Du kommer från södra Frankrike, berätta mer!

- Det stämmer, jag kommer från regionen Limoux i södra Frankrike, det är ett område som ligger mellan Provence och de pyreneiska bergen och man har en lång vinhistoria i området. Jag är stolt barnbarn till en vinproducent från Limoux, där man producerat mousserande vin sedan 1500-talet. Självklart tog jag med en flaska Crémant de Limoux till vår första aw med gänget.

Wow, det låter underbart. Vi hoppas kunna planera en personalkonferens till södra Frankrike snart:) Förutom vin och resor, har du några andra hobbies vid sidan av arbetet?

- Jag gillar verkligen att vara aktiv och åker gärna skidor eller spelar tennis. Jag kommer från en riktig tennisfamilj, tyvärr har jag inte blivit lika duktig spelare som mina systrar men jag spelar gärna med vänner och familj. I år är också ett riktigt marathon-år för mig då jag både ska springa marathon i Paris och Stockholm marathon!

Häftigt med marathon, vi måste trycka upp Unsquare-tröjor och lovar att heja på dig på vägen. Stort tack för pratstunden Vincent och lycka till i uppdraget hos Pagero!

Previous
Previous

Unsquare X Handelsjuristerna

Next
Next

Livet som juristkonsult