Livet som juristkonsult

När höstmörkret närmar sig är det dags att lysa upp tillvaron med UNSQUAREs alldeles egna solstråle! Häng med när vi fick en pratstund med Helena Bryng, konsult hos UNSQUARE och för tillfället interim bolagsjurist på DEKRA.

Hej Helena! Du har varit med på UNSQUARE i nästan två månader nu. Hur har din upplevelse varit hittills?

- Hej! Det har varit fantastiskt. UNSQUARE är en grym arbetsplats med otroligt varierande uppgifter. Självklart var jag lite nervös i början, men jag har blivit väldigt varmt välkomnad både på UNSQUARE och ute hos kund i mitt uppdrag som interim bolagsjurist!

Kan du beskriva hur en typisk vecka ser ut för dig som juristkonsult?

 - En typisk vecka innebär mycket granskning av avtal, möten och hantering av olika juridiska frågor från organisationen. På många sätt skiljer sig mitt konsultuppdrag  inte så mycket från att vara anställd som bolagsjurist. En viktig skillnad är dock att som konsult har du inte den långa introduktionen som man får när man anställs på ett företag. Du kastas direkt in i arbetet. Arbetet tenderar också att vara mer fokuserat på dagliga uppgifter än på långsiktiga projekt, även om det kan variera beroende på uppdragets natur och längd. Det bästa, enligt min åsikt, är möjligheten att få erfarenhet från olika arbetsplatser och samla på sig en bred erfarenhet som bolagsjurist.

Vad lockade dig till UNSQUARE?

 - Det är svårt att inte lockas till en arbetsplats med så otroligt trevliga kolleger och en smittande stämning där allt känns möjligt. Jag uppskattar hur alla i teamet verkligen bryr sig om varandra och ständigt strävar efter att hitta lösningar som gör att alla trivs och kan vara sina bästa jag!  

Kan du sammanfatta hur det är att vara på UNSQUARE med en mening?

- UNSQUARE erbjuder en perfekt blandning av utmanande juridiskt arbete, underbara kollegor och mycket frihet under ansvar.

När du inte läser NDA:er, skriver avtal eller förhandlar, vad tycker du om att göra på din fritid? (Självklart är det helt okej om du ägnar dig åt dessa aktiviteter på din fritid, men vi antar att det finns mer i ditt liv än arbete!)

- Ni gissade rätt! Så fort jag får tillfälle så föredrar jag att slänga på mig yogakläder eller våtdräkt och ge mig ut i naturen. Aktiviteter som klättring, yoga, kitesurfing, skidåkning och vandring står alltid högt på min önskelista. När hösten närmar sig kryper jag också gärna upp i soffan med en bra bok under en varm filt.

Varberg eller Göteborg?

- Varberg. Jag älskar närheten till havet.

 Klättring eller Yoga?

- Yoga. Även om det finns många andra spännande aktiviteter är yoga det jag återvänder till om och om igen.

 Aldrig flyga igen eller aldrig köra bil igen?

- Aldrig flyga igen. En bil öppnar upp för otaliga vardagsäventyr, och på semestern lever jag helst vanlife.

 

Previous
Previous

Välkommen till Unsquare, Vincent!

Next
Next

UNSQUARE event om AI-utvecklingen kopplat till juridiken